Hopp til hovedinnhold

Klimabomba i Sibir

24.03.2021 · Tillatt for alle · 51 min
Klimakrisa råkar Sibirs folk og dyreliv hardt, men følgene er enorme for oss alle. Når permafrosten slepp taket her, frigjer det endå meir klimagass.

Se også

 • Arktiske synkehull

  Voldsomme eksplosjoner, synkehull i tundraen og boblende innsjøer er bare begynnelsen. Permafrost som tiner, frigjør enorme mengder drivhusgass.

 • Hvorfor plast?

  Et revolusjonerende materiale. Slitesterkt, billig – og en alvorlig trussel mot miljøet og helsa di. Tre banebrytende dokumentarer om plastforsøpling.

 • Der vinteren er velstand

  Menneskeskapte klimaendringer forandrer naturen i nord. På Grønland er hunder som før ble brukt til transport avlivet, fordi vinter er blitt til sommer. Der det før var is, fiskes det nå fra båt. I arktiske strøk varmes klimaet opp ti ganger raskere enn i resten av verden. Men forskere mener det bare er et forvarsel. "Om vi mennesker ikke tar vare på jorden, vil jorden ta vare på seg selv. Og da er vi ikke velkommen lenger."

 • Nynytt

  Særdeles eksklusive "nyhetsreportasjer" med Trond Kirkvaag, Knut Lystad og Lars Mjøen. Redaksjonen tar for seg nest siste nytt innen sport, politikk, kultur - og ikke minst været. Utgangspunktet er autentisk - av og til utrolig nok - og utformingen har de tre det fulle ansvaret for. Produsert av Kent Nilssen.

 • Mata – skog utan liv

  Skogen døyr fordi vi vil ha papir. Ei dramatisk historie om planta eukalyptus som et opp alt anna liv og truar tilværet til lokale urfolk og bønder.

 • Oppgjørets time

  Norsk dokumentarserie om Norges kjøp av klimakvoter.

 • Verdas største polarekspedisjon

  Fastfrosne i havisen skal forskarar studere klimaendringane over eitt år. Dette er Mosaic, verdas største arktiske ekspedisjon.

 • Plasthavet

  Plastsøppel har inntatt havet og kysten vår. Kenneth Bruvik møter forskere for å finne ut hva dette betyr for oss, for dyrene og for naturen.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 24. mars 2021 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 30. september 2023 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2020
Lengde: 51 min
Originaltittel: On Thin Ice
Forrige sending: NRK2 · torsdag 25. mars 2021 kl. 23:40
Første gang sendt: NRK2 · onsdag 24. mars 2021 kl. 21:50