Hopp til hovedinnhold

Attenborough og mammutane

07.08.2022 · Tillatt for alle · 58 min
Eit forbløffande funn nær Swindon vekkjer oppsikt. Blei mammutane jakta på av neandertalarane? Sir David Attenborough blir med på utgraving.

Se også

 • Attenborough og dinosaurenes undergang

  Et spektakulært innblikk i den aller siste dagen i dinosaurenes liv – da en asteroide større enn Mount Everest traff jorda med apokalyptiske følger.

 • Sivilisasjonar

  Ny og banebrytande kunnskap gir oss eit nytt perspektiv på gamle sivilisasjonars framvekst og fall – frå bronsealderen til Romarriket.

 • Dinosaurene i Antarktis

  Titanosaurer, pattedyrliknende krypdyr og forhistoriske skoger får liv gjennom animasjon, og paleontologer tar oss med på en ekstrem ekspedisjon.

 • Kolonisert av vikingar

  Dei plyndra, drap og heldt folk i trældom. Men dei utretta også så mykje meir, og nye funn viser oss stadig nye og fascinerande sider ved vikingane.

 • Yellowstone: supervulkanen

  Under verdens eldste nasjonalpark skjuler det seg en supervulkan. I denne eksplosive dokumentaren utforsker vi hvilke farer som bobler under overflaten.

 • Naturens samspill

  Fra Alpenes topper til Nordsjøens dyp – bli med på en reise gjennom Sentral-Europas vakre landskap, og møt noen av skapningene som bor der.

 • Spør naturen!

  Kan naturen løyse nokre av dei største utfordringane våre? Biolog og eventyrar Patrick Aryee tar oss med på ei spektakulær reise for å finne svaret.

 • Nord-Atlanteren

  Undervannsfotograf Ken O'Sullivan drar ut på det åpne havet utenfor Irland i jakten på de store «sjømonstrene» som ble beskrevet av tidlige sjøfarere.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 7. august 2022 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 30. april 2025 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2021
Lengde: 58 min
Originaltittel: Attenborough and the Mammoth Graveyard
Forrige sending: NRK1 · lørdag 17. februar 2024 kl. 17:20
Første gang sendt: NRK1 · søndag 7. august 2022 kl. 19:30