Hopp til hovedinnhold

Thor Heyerdahls gjensyn med Påskeøya

01.01.1987 · Tillatt for alle · 54 min
Karakteristisk for Påskeøya er de 600 store steinskulpturene. Thor Heyerdahl ledet sin første ekspedisjon til Påskeøya i 1955-56. I 1986 besøkte han øya på nytt sammen med flere arkeologer. Denne gangen greide ekspedisjonen å vise at de gamle øyboernes utsagn stemte, skulpturene hadde blitt fraktet tvers over øya. I programmet får vi se hvordan skulpturene "går" bortover. Vi får også høre og se tradisjonell sang og dans og glimt fra livet på øya i dag. Kommentarene blir lest av Jan P. Jansen.

Se også

 • Havseilas på balsa og siv

  Vi følger barnebarna til Thor Heyerdahl rundt i Kon-Tiki Museet og får mer kunnskap om reisene og forskningen han gjorde. Kim Haugen leser utdrag fra "Kon-Tiki-ekspedisjonen" av Thor Heyerdahl. Norges bidrag i en verdensomfattende utveksling av museumsprogram. Kommentarer ved Halvor Kleppen. Regi: Nina Valle.

 • Thor Heyerdahl

  Samtale med Thor Heyerdahl om hans forskning, hans bakgrunn og hans videre planer. Ved Erik Bye.

 • "Tukume" - med Thor Heyerdahl i Peru

  Landsbyen Tukume i Peru er senter for et arkeologisk prosjekt ledet av Thor Heyerdahl. Under sanden skjuler det seg 26 pyramider.

 • Thor Heyerdahl 80 år ung

  Møt Thor Heyerdahl rett før han fylte 80 år i 1994. Gjennom ekspedisjoner, forfatterskap og vitenskapelig arbeid er han i ferd med å endre teoriene om vår verdens kulturhistorie. Peru og Cuba har de senere årene vært i sentrum for hans arbeider, men privat er han nå i gang med å bygge sitt nye hjem på Tenerife, ett av hans mange framtidsprosjekter. Intervju og kommentar ved Erik Bye. Nordisk samproduksjon. Manus og regi: Bengt Jonson.

 • Vi går på museum

  Skolefjernsyn

 • Jakten på Mangas Coloradas

  Norsk reisedokumentar-serie i fem deler. En apache og en nordbo på oppdagelsesferd mot år 2000. Erik Bye og hans apache-venn Bob Haozous foretar en omvendt oppdagerferd i Columbusåret. Begrepet "oppdagelse" er her sett fra de "oppdagedes" synsvinkel. Serien begynner i Apachenes land ved Rio Grande, og tar oss med til Sør- og Nord-Amerika, Sibir og Norge. Jan Garbarek har komponert orignalmusikken og fremfører den sammen med Trilok Gurtu. Ved Erik Bye og Odd Arvid Strømstad.

 • Mennesket i fart gjennom tid og rom

 • Mennesket i Norden

  Dokumentarprogram

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 30. september 2014 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1986
Lengde: 54 min
Originaltittel: Thor Heyerdahls gjensyn med Påskeøya
Forrige sending: NRK1 · torsdag 1. januar 1987 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 1. januar 1987 kl. 00:00