Hopp til hovedinnhold

Jøder i Norge

28.11.1984 · Tillatt for alle · 34 min

Se også

 • Jødene i Norge

  25 år er gått siden deportasjonen av norske jøder. 5-600 jøder ble sendt sørover med slaveskipet "Donau", 158 ble senere deportert med "Gotenland".

 • Jødeforfølgelse i vår tid?

 • Gråtende hender

  Hva skjedde med døve og funksjonshemmede i tiden før og under 2. verdenskrig? Hvilke redsler ble de utsatt for? Historien får du i Teater Manus forestilling.

 • Pasient og lege i Auschwitz

  Elie Wiesel og Leo Eitinger møtes i Oslo og reflekterer over tiden i konsentrasjonsleiren Auschwitz og livet etter krigen.

 • Raya - mørk barndom i Stalin-tidas Sovjet

 • Misjonæren

  Møt Ingeborg Eikeland som reiste til Kongo som misjonær for 56 år siden. Den gangen visste hun ikke om hun ville komme hjem til Norge i live. Da hun skulle dra avgårde i desember 1956, begynte de fremmøtte utenfor togvognen å synge en begravelsessang. Men Ingeborg Eikeland fra Sauda lever fremdeles. Hun er blitt 82 år, men har ennå ikke avsluttet sitt oppdrag for Gud i det krigsherjede Kongo.

 • Ingrid Bjerkås - hun våget å gå foran

  Ingrid Bjerkås er første kvinne som ble prest i Den norske kirke. Hun sto i striden der prester, biskoper og Menighetsfakultet motarbeidet henne.

 • 25 år i Francos fengsler

  En Amnesty-fange forteller. Da Narciso Julian Sanz i 1972 gikk ut av det gamle fengselet i Almeria som en fri mann, var han 59 år gammel. Han hadde tilbrakt 25 år av sitt liv bak murene som samvittighetsfange. Narciso er ett eksempel på de mange langtidsfangene verden over, og vi ble med ham tilbake til cellen hvor han satt innesperret. Narciso forteller om hvordan han ble arrestert, tiden i fangenskap, om politiets tortur og om hvordan han overvant virkningene av torturen. Ved Henry Notaker. Et program om Amnestys arbeid.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 16. oktober 2015 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1983
Lengde: 34 min
Originaltittel: Jøder i Norge
Forrige sending: NRK1 · onsdag 28. november 1984 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · onsdag 28. november 1984 kl. 00:00