Hopp til hovedinnhold

Der elden slokna

17.05.1990 · Tillatt for alle · 54 min
Under stupbratt fjell ved brådjup fjord. Innetter Storfjorden på Sunnmøre har folk heilt fram til våre dagar klora seg fast på hamrar og skrentar høgt hengande over fjorden. Dei små gardane vitnar om eit ufatteleg liv. Enno lever folk som veit korleis dette livet var. Ved Oddgeir Bruaset. .

Se også

 • Mannen på holmen

  Nitti år gamle Knut Årsetøy lever heilt åleine på ei lita øy i Austefjorden i Volda. Om vinteren er han isolert frå omverda. Vi har følgd denne særmerkte mannen det siste året. Ved Oddgeir Bruaset.

 • Den siste ødemarksgården på Helgeland

  Auslia er den siste fjellgarden på Sør-Helgeland hvor det ennå bor folk. Nede i bygda, der livet er atskillig lettere å leve, er mange bruk fraflyttet. Men på Auslia holder folkene ut, enda de mangler både veg og elektrisk strøm. I programmet møter vi ekteparet Eva Helmersen (73) og Hilovard Helmersen (70), sønnen John Helmersen (44) og Evas bror Herlof Ausli (70). Ved Tor Jacobsen og Ivar Kalleberg.

 • Billedbrev

  Nordvestlandet

 • Simadalen - ukjent for turister

  Vi møter noen av dem som bor i Simadalen, blant annet på den utilgjengelige fjellgarden Kjeåsen. Reportasje fra Hardanger ved Arne Rignes.

 • Vegen mot Romsdals Marked

  I eldre tider drog hestehandlarar med store hesteferder over fjell og fjord for å vere med på den årlege marknaden på Devold i Romsdalen, ein av dei store marknadsplassane i landet. Vi følgjer hestekarane på vandring gjennom storfelt nordvestlandsk landskap og får eit innblikk i korleis desse ferdene arta seg.

 • Min tur

  Kringlebotn

 • Freda ro på Renndølsetra

  Han er oppteken av å verne om den langsame roa i Innerdalen, Eystein Opdøl, drivaren av Renndølsetra. Men like viktig som seterlivet er alt han opplever ved å bruke naturen rundt. Ein natur som alltid får fram superlativa frå vandrarar i Trollheimen. Kva er det som gjer at folk opplever ei eiga ro rundt setra i Innerdalen?

 • Mannen som oppdaga Noreg

  Oddgeir Bruaset har teke oss med heim til menneske som lever livet sitt på stader der "Ingen skulle tru at nokon kunne bu". Men om seg sjølv har han fortalt lite. Så kven er han, denne mannen som oppdaga det landet me ikkje hadde sett før?

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 4. august 2015 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1989
Lengde: 54 min
Originaltittel: Der elden slokna
Forrige sending: NRK1 · torsdag 17. mai 1990 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 17. mai 1990 kl. 00:00