Hopp til hovedinnhold

Familieliv i gamle dager

18.09.1960 · Tillatt for alle · 9 min
Innslag fra Bergen, sendt i familieprogrammet "Rundt peisen". Bli med til en småby på 1800-tallet, og se hvordan familielivet kunne være i en borgerlig familie. Kommentar ved Johnny Bergh.

Se også

 • Husmannskår på 1800-tallet

  På 1800-tallet var husmennene en stor sosialgruppe, i mange bygder den største. Noen av dem levde i den verste nød, mens andre hadde brukbar tilværelse på en større plass.

 • Ei lita grend - dengang og nå

  Reportasje fra Galterud i Sør-Odal.

 • Skillingsboller med kanel i svingene

  En sommermeny på lørdagskvelden. Programleder er Johnny Bergh. Det er kun et filminnslag som er bevart av dette programmet. Johnny Bergh intervjuer turister om hvordan de skal tilbringe kvelden i Oslo.

 • Vil de gamle sangene leve videre?

  I Valdres er arbeidet for å holde liv i folkesangtradisjonen tatt opp både av gamle og unge. Slåttestev, bånsuller, bygdeviser, skjemteviser og religiøse sanger varierer fra bygd til bygd – variasjoner som ofte blir borte gjennom standardisering.

 • Øv haanden - styrk aanden

  Husmorskolene i Norge 100 år. I anledning jubileet tar vi turen til Lier Husmorskole i Buskerud og Rosenvilde Husmorskole i Bærum. Husmorskolenes målsetting er å gi fagutdanning for vordende husmødre, men samtidig være grunnskole for en rekke yrker innen husstellsektoren og den sosiale sektor. Ved Ingrid Espelid Hovig og Nina Valle.

 • Maihaugen

  Dokumentarserie og dramatisering av historien om Anders Sandvig som la grunnen til samlingene på Maihaugen på Lillehammer.

 • Menigheten er vår familie

  Om en liten pinsemenighet på Vallset i Hedmark.

 • Alfred Maurstad - med fant og fanitullen

  Han var en karismatisk filmkunstner, slik vi opplevde ham i Fant, Gjest Baardsen og Tørres Snørtevold. På scenen feiret han triumfer som Peer Gynt og driftekaren Vraal. Og gjennom hele livet var han en trollmann på hardingfela si. I år ville Maurstad fylt 100 år - et godt utgangspunkt for gjensyn og tilbakeblikk.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 23. desember 2016 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1960
Lengde: 9 min
Originaltittel: Familieliv i gamle dager
Forrige sending: NRK1 · søndag 18. september 1960 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · søndag 18. september 1960 kl. 00:00