Hopp til hovedinnhold

Villreinens siste vinter

27.03.2018 · Aldersgrense 6 år · 54 min
Denne hausten og vinteren vart meir enn 2000 villrein i Nordfjella skotne og drepne, på grunn av den dødelege dyresjukdommen skrantesjuke (CWD). Vi følger lokale jegarar under den siste villreinjakta på mange år - og statlege jegarar som har fått den krevande jobben med å utrydde ein heil villreinstamme.

Se også

 • Villmarkas voktere

  Få kjenner norsk natur og dyreliv bedre enn fotsoldatene i Statens Naturoppsyn. Bli med dem på jobb i åpent landskap, til fjells, til skogs og til havs over hele landet.

 • Gjetar i Jotunheimen

  Dei valte tusenvis av reinsdyr og ville fjell, framfor byliv og mastergrad. Å gjete rein er ikkje ein jobb. Det er ein livsstil.

 • Jakt må læres

  Serie om jegerprøven.

 • Vegard Ulvang - Gåten Nordvestpassasjen

  Norsk dokumentarserie. Vegard Ulvang og turkameratene Jan Fasting og Harald Dag Jølle drar med skiseil gjennom Arktis for å gjenoppdage norsk polarhistorie og forstå Roald Amundsens første store polarbragd.

 • Vill viten

  Bli med forskerne i jakten på ny viten om ville, norske dyr. Dokumentarserie fra 2017.

 • 70 dager med sel og svovel i Sørishavet

  Bouvetøya omtales som verdens mest isolerte sted, og kanskje det mest værharde. Fire forskere, to fra Tromsø og to fra Sør-Afrika, har oppholdt seg på Bouvetøya i 70 dager - i selskap med 75 000 sel og 10 000 pingviner. NRK utstyrte forskerne med kamera og mikrofon. Dette er deres egne unike opptak. Fra en sjelden ekspidisjon til et av verdens mest utilgjengelige steder.

 • Alarm Trolltunga

  Norsk dokumentar. I Odda har strømmen av selfieturister mot Trolltunga tatt helt av denne sesongen. Det samme gjelder antallet utrykninger for de lokale Røde Kors-mannskapene. Natt som dag må de rykke ut når alarmen går og turister er i nød.

 • Den fantastiske villaksen

  I løpet av de siste tretti årene har antallet villaks i Norge blitt halvert. Programleder Kenneth Bruvik prøver å finne ut hva som har skjedd.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 27. mars 2018 kl. 06:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: 6 år
Produksjonsår: 2017
Lengde: 54 min
Forrige sending: NRK1 · tirsdag 20. april 2021 kl. 10:35
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 27. mars 2018 kl. 19:45