Hopp til hovedinnhold

Seterjentene

06.04.2017 · Tillatt for alle · 28 min
Martha og Karine har null erfaring med landbruk når de får sommerjobb på en eldgammel seter på Nordmøre. Men der møter de Aisha, som har tilbrakt mange somre i fjellet og allerede er en erfaren budeie. Det blir en sommer med hardt arbeid og lange dager, men også med vennskap og opplevelser for livet.

Se også

 • Mannen på holmen

  Nitti år gamle Knut Årsetøy lever heilt åleine på ei lita øy i Austefjorden i Volda. Om vinteren er han isolert frå omverda. Vi har følgd denne særmerkte mannen det siste året. Ved Oddgeir Bruaset.

 • Der elden slokna

  Under stupbratt fjell ved brådjup fjord. Innetter Storfjorden på Sunnmøre har folk heilt fram til våre dagar klora seg fast på hamrar og skrentar høgt hengande over fjorden. Dei små gardane vitnar om eit ufatteleg liv. Enno lever folk som veit korleis dette livet var. Ved Oddgeir Bruaset. .

 • Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

  Drøymer du om å leve nær naturen under enklare kår? Her møter du menneske som gjer nettopp det. Norsk dokumentarserie.

 • Freda ro på Renndølsetra

  Han er oppteken av å verne om den langsame roa i Innerdalen, Eystein Opdøl, drivaren av Renndølsetra. Men like viktig som seterlivet er alt han opplever ved å bruke naturen rundt. Ein natur som alltid får fram superlativa frå vandrarar i Trollheimen. Kva er det som gjer at folk opplever ei eiga ro rundt setra i Innerdalen?

 • Vegen mot Romsdals Marked

  I eldre tider drog hestehandlarar med store hesteferder over fjell og fjord for å vere med på den årlege marknaden på Devold i Romsdalen, ein av dei store marknadsplassane i landet. Vi følgjer hestekarane på vandring gjennom storfelt nordvestlandsk landskap og får eit innblikk i korleis desse ferdene arta seg.

 • Reiselyst

  27. mai 1998

 • Mannen som oppdaga Noreg

  Oddgeir Bruaset har teke oss med heim til menneske som lever livet sitt på stader der "Ingen skulle tru at nokon kunne bu". Men om seg sjølv har han fortalt lite. Så kven er han, denne mannen som oppdaga det landet me ikkje hadde sett før?

 • Kari-Anne på Røst

  Kari-Anne Nilsen har satsa alt på eit liv på gyngande grunn. Ho flytta frå ein trong fjord på Sunnmøre, ut til havgapet sør i Lofoten. Der sauene er øyhopparar og båt viktigare enn fjøs. No får sauene selskap. Dyrelivet skal utvidast og med det kjem nye utfordringar. For livet blir aldri kjedeleg på Røst.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 6. april 2017 kl. 20:14
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2017
Lengde: 28 min
Forrige sending: NRK1 · lørdag 20. mai 2023 kl. 13:25
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 6. april 2017 kl. 20:15