Lukk

Hjelp

Dette krever spilleren

Spilleren skal kunne benyttes på Windows-PC, Mac og på datamaskin med Linux. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. NRK TV og Radio støtter blant annet Internet Explorer, Firefox, Google Chrome og Opera (betaversjoner støttes ikke).

Spilleren skal også fungere på utvalgte nettbrett og smarttelefoner. Her jobber vi kontinuerlig med spesialtilpasning for optimal visning og bedre funksjonalitet.

Mobiler:
- Apple: iOS7 og nyere. NB! Vi jobber med feilrettinger rundt direktesendinger for iOS 9.
- Android: 4.0 og opp (krever at du installerer NRK TV/Radio-appen for Android). NRK kan ikke garantere at alle Android-enheter støttes. Dette er fordi produsentene ofte endrer selve operativsystemet på nye modeller. De fleste vanlige modeller av Samsung, HTC og Sony støttes.

Nettbrett:
- Apple: Samtlige iPad-modeller støttes, men teksting krever minimum iOS7
- Android: version 4 og nyere, (krever at du installerer NRK TV/Radio-appen for Android). NRK kan ikke garantere at alle Android-enheter støttes. De fleste vanlige modeller solgt i Norge støttes.

AppleTV:
- Native app: AppleTV støttes gjennom en native app för NRK TV. Både opptak og direktesent med tre timer buffer støttes
- Airplay: For optimal funksjonalitet, anbefales AirPlay mellom avspillingsenhet og AppleTV. Bruk av HDMI-tilkobling kan medføre redusert funksjonalitet.

SmartTV:
NRK TV og NRK Super finnes som app på en del typer SmartTV. I dag finnes versjoner for: Samsung, Sony, LG og Panasonic. I tillegg finnes det versjon for PlayStation.

På enkelte SmartTV-modeller kan du i tillegg benytte NRK TV/Radio dersom du har en nettleser som støtter "HTML5-avspiller med HLS", eller "Link til avspilling med HLS". Valg av innstillinger gjøres her.

‪Chromecast:
Du kan se programmer fra NRK TV på TV-skjermen din via Chromecast. Da må du først installere en plugin til Chrome på datamaskinen din: Google Cast. Pluginen er tilgjengelig for alle Chrome-versjoner på Windows, Mac og andre operativsystemer.

Etter at du har installert pluginen, bruker du NRK TV på datamaskinen din på vanlig måte. Når du har funnet programmet du vil se, og du holder musepekeren over programbildet, da vil du se et Chromecast-ikon oppe til høyre i videovinduet. Klikker du på dette ikonet, får du opp en meny hvor du kan velge å sende videoen til Chromecast-enheten din. Videoen vil da spilles av på TV-skjermen din, mens videoen på PCen stopper.

Vår Chromecast-funktionalitet gjelder dessverre ikke for direktesendt TV, se NRK TV på Chromecast. For direktesendte kanaler får man ikke opp noe ikon på videovinduet. Man kan likevel bruke Chromecast på direktekanaler via "Cast denne fanen..." i menyen til Google Cast pluginen. Eneste ulempe med dette er at man må bli kvar på samma side med netteleseren mens man caster.

Den gamle Nett-TV-spilleren og Windows 10

Microsoft avvikler sin silverlight utvikling, og om du bruker den gamle Nett-TV-spilleren (feks http://www.nrk.no/nett-tv/tema/22) fungerer denne ikke på Windows 10, og vil gradvis slutte å fungere på andre plattformer.

Ofte stilte spørsmål:

    Jeg får ikke sett video

    Hvilken Flash-versjon trenger jeg?

    Hvilken videokvalitet får jeg?

    Hvorfor mangler jeg lyd?

    Hvordan slår jeg på JavaScript?